Триетажна къща в планинския град Доспат

 • 130,000€
 • 0€/БЕЗ КОМИСИОН
Препоръчани Продажба Къщи
Доспат
Препоръчани Продажба Къщи

Триетажна къща в планинския град Доспат

Доспат
 • 130,000€
 • 0€/БЕЗ КОМИСИОН

Описание

Предлагаме за продажба триетажна каменна къща в сърцето на планина Родопи, предлагаща уют и спокойствие. Ако търсите ваканционен имот с цел инвестиция, то тази самостоятелна къща е чудесна възможност, тъй като може да се превърне в малък семеен хотел или къща за гости.

Имотът се намира във високопланинския град Доспат, близо до центъра и крайбрежната алея на язовир Доспат. Той се състой от триетажна къща, дворно място и голям гараж за два автомобила.

Къщата е с два отделни входа – един за първия приземен етаж и втори вход за втория и третия етаж, и има следното вътрешно разпределение:
Първо ниво – приземен етаж с директен достъп към двора, на който са разположени, кухня, спалня, механа с камина, баня с тоалетна и складово помещение, което може да се преустрой на сауна, както и топла връзка с гаража. Има вътрешни стълби към втория етаж.
Второ ниво – входно антре, кухня, дневна стая с преход към спалня, втора непреходна спалня. Има възможност етажа да бъде преустроен и да бъде изградена баня с тоалетна. На това ниво има голяма тераса с гледка към двора.
Трето ново – отворено таванско помещение и малка тераса, от която се разкрива частична гледка към язовир Доспат.

Общата площ на къщата е с РЗП около 390 кв.м. (в която са включени гаража, топлата връзка , двата жилищни етажа, таванския етаж и терасите.
Таванския етаж е с площ около 75 кв.м. Веранда е с площ около 68 кв.м.

Имотът разполага с централна канализация и ВиК, ток, интернет и телевизия.

През 2018 г., на къщата е направена реставрация на фасадата, както и цялостен ремонт на покрива, като са поставени нови керемиди. На верандата над гаража е поставена хидроизолация. Дворът също е изцяло реновиран, както са изградени алеи, засадени с храсти и тревна настилка. Територията на имота е заградена с масивна ограда в стар български стил. Къщата се намира между две асфалтови улици, като има достъп и от двете страни.

Град Доспат е разположен на 1358 метра надморска височина, сред девствена природа с красиви гори, свеж планински въздух и красиви гледки към язовир Доспат, което превръща това място в предпочитана дестинация за туризъм. Намира се на 100 км от гр. Пловдив, 80 км от гр. Смолян, 200 км. от гр. София и 220 км от гр. Стара Загора. Заетостта от нощувки в района е между 150 и 250 на година, което превръща къщата в подходяща за ваканционен имот, както и за отдаване под наем или за целогодишно живеене.

Купувачът не дължи комисиона!

Работим в съответствие с изискванията на БДС EN 15733:2010 (посреднически услуги с недвижими имоти). При инспектиране на имоти задължително се подписва протокол за оглед!

Детайли

ID на имота
15425
Спални
3
Баня
1
Площ имот
390 m²
Площ двор
516 m²
Гараж
1
Год. стр-во
1960
Updated on февруари 14, 2024 в 9:01 am

Допълнителна информация

 • Година на реновация: 2018
 • Тип строителство: Масивна / Каменна
 • Ландшафтно оформление: ДА

Адрес

 • Град Доспат
 • Област Смолян
 • Страна България

Свържете се с нас

2ndHome

Попитайте за този имот

Подобни имоти

Сравни имоти

Compare
2ndHome
 • 2ndHome